Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е не не и не не са еднакви карайте една 2,0 и една 1,8 и ще разберете че не са еднакви продължавам да твърдя че 2,0 е с по"дълги"
    скорости качете се и направете тест .
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
      Е не не и не не са еднакви карайте една 2,0 и една 1,8 и ще разберете че не са еднакви продължавам да твърдя че 2,0 е с по"дълги"
      скорости качете се и направете тест .
      аз па не вервам на каране а на данните от завода
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Идеята ми беше, понеже съм чувал че са по- дълги скоростите на 2.0, да си сменя кутията с по- дълги скорости, че и с чипа да се постигне нещо по- добро
        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Ако си сложиш едни супер маратонки,но с пет номера по голями ще можеш ли да тичаш по бързо!?
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от boian
            Идеята ми беше, понеже съм чувал че са по- дълги скоростите на 2.0, да си сменя кутията с по- дълги скорости, че и с чипа да се постигне нещо по- добро
            по добре продай твойта и вземи 2.0 не си заслужава да сменяш кутии и т.н
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv
              Първоначално публикувано от boian
              по добре продай твойта и вземи 2.0 не си заслужава да сменяш кутии и т.н
              тъка ще е най-добре,защото може да не постигнеш нищо и да укуцее колата
              Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Абре четете бре колата е с чипче и няма да укоцее ще си върви нормално.
                Бояне въпреки мнението на търтея че са еднакви кутиите (съответно главното предване-диференциалите) значи ако сложиш кутия от двойка ще е малко по мека колата в смисъл че ще ускорява малко по малко заради по дългите предавки . мисля че 5 на 2,0-ката е много близка с тази на 1,8 така че икономия няма да има. Има едни графики дето трябва да се начертачт и да се сравнят двете кутии за да се разбере с коя ще е по добро ускорение ама кой да ходи на лекциии и упражнения по Теория и конструкция на автомобила. Лично мнение е че от 0-100 няма да има разлика защото така или иначе и при двете коли се вдигат на втора тия километри на 400 м е същата бира там и двете завършват на 3-та.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

е мааму деба тука явно сички разбирате повече от завода производител кви скоростни кутии слага
                  немам думи

Comment

Ся търтей няма да се ядосваш а ще отвориш едно е-перче и като чукнеш на кутиите дава че за 1,6 М1 за 1,8 М2 за 2,0 М3 така и като отворим кутията на части частите за М1 и М2 са еднакви а за М3 и М5 са други
                    Същото е и при главното предаване М1,М3 М5 и М7 са еднакви а на М2 е различно с различен номер различна част.
                    Е сега ако кажете че и Епера не верен незнам.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

не ми се спори
                      на 156 се правят 5 промени по скоростните кутии (официално - релно разликите са по-малко) и главните предавания според годините

в началото на производството например трета скорост на ВСИЧКИ туин спарк и дори на 2.5 в6 е с ЕДНАКВО число

а ти вече както искаш

Comment

Може ли да намериш бюлетина с направените промени и да го постнеш може и на л.с.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                        X